Λερναία Ύδρα: Ένα τέρας της μυθολογίας

2024-09-28

Η Λερναία Ύδρα ηταν ενα μυθικό τέρας με εννέα κεφάλια, το οποίο σκότωσε ο Ηρακλής στον δεύτερο από τους δώδεκα άθλους του.

Την Λερναία Ύδρα την είχε αναθρέψει η Ήρα.

Ζούσε στην περιοχή Λέρνη - βαλτότοπος που βρίσκεται νότια του Άργους - απ' όπου πήρε και το όνομά της. Η φωλιά της βρισκόταν σε έναν λόφο κοντά στη λίμνη στην πηγή Αμυμώνη.

Στον δεύτερο Αθλο του ο Ηρακλής αντιμετώπισε την Λερναία Ύδρα.

Οταν ο Ηρακλής έκοβε ένα κεφάλι, έβγαιναν δύο. Μόνο καίγοντας την πληγή με φωτιά κατάφερε να σταματήσει τον πολλαπλασιασμό και αυτό το κατάφερε με τη βοήθεια του ανιψιού του Ιόλαου.

Το τελευταίο κεφάλι, που ήταν και το κεντρικό κι αθάνατο, το έκοψε και το έθαψε στη γη, για να μην ξαναζωντανέψει. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Επικαιρότητα σχετικά με αρχαία θέματα 
 

Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Κεραμεικού είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της αρχαίας Αθήνας. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, κοντά στον ποταμό Ηριδανό, και αποτέλεσε σημαντικό σημείο για την κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Αθηναίων.

Οι περιηγητές ζωγράφοι που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, ιδιαίτερα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, συνέβαλαν καθοριστικά στη διάδοση της εικόνας της κλασικής Αθήνας στη Δύση. Ήταν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, συχνά μέλη της λεγόμενης περιόδου του Grand Tour, οι οποίοι ζωγράφιζαν τα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, προτού αυτά καταστραφούν ή υποστούν σημαντικές...

Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και σημαντικά μουσεία στον κόσμο, αφιερωμένο στην τέχνη και την ιστορία της Ακρόπολης των Αθηνών. Βρίσκεται στη σκιά του Ιερού Βράχου και στεγάζει χιλιάδες ευρήματα από τις ανασκαφές της περιοχής.

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, γνωστή για την εξαιρετική διατήρηση των μνημείων της και τον σχεδιασμό της πόλης σύμφωνα με τα πρότυπα του Ιπποδάμειου πολεοδομικού συστήματος.

Οι Έλληνες έτρωγαν μόνο δύο γεύματα την ημέρα:ένα αρκετά ελαφρύ γεύμα γύρω στην αυγή που ονομαζόταν άριστον, το οποίο αποτελούνταν από ελιές, τυρί, μέλι, ψωμί και φρούτα.και το δείπνο, το κυρίως γεύμα, αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.

Μετά το θάνατό του Αλέξανδρου,δόθηκε στο Λυσίμαχο σατραπεία που περιελάμβανε τη Θράκη και τη βορειοδυτική Μικρά Ασία.

Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας και του θεού Δία.Ο Άδης την ερωτεύτηκε και την ζήτησε από τον Δία.

© 2024 Ancient times. Διατηρούνται όξ λα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε