Δελφοί: Στήλη Τρικάρηνου Όφεος
Ο Τρικάρηνος Όφις είναι μια αρχαία χάλκινη στήλη ύψους περίπου 8 μέτρων, αποτελούμενη από τρία περιελιγμένα φίδια που οι κεφαλές τους στήριζαν έναν τρίποδα.
Ο Τρικάρηνος Όφις είναι μια αρχαία χάλκινη στήλη ύψους περίπου 8 μέτρων, αποτελούμενη από τρία περιελιγμένα φίδια που οι κεφαλές τους στήριζαν έναν τρίποδα.
Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Κεραμεικού είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς χώρους της αρχαίας Αθήνας. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, κοντά στον ποταμό Ηριδανό, και αποτέλεσε σημαντικό σημείο για την κοινωνική και θρησκευτική ζωή των Αθηναίων.
Το κοινό θα μπορεί να την επισκεφθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2025 .
Οι περιηγητές ζωγράφοι που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη, ιδιαίτερα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, συνέβαλαν καθοριστικά στη διάδοση της εικόνας της κλασικής Αθήνας στη Δύση. Ήταν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες, συχνά μέλη της λεγόμενης περιόδου του Grand Tour, οι οποίοι ζωγράφιζαν τα αρχαία μνημεία της Ελλάδας, προτού αυτά καταστραφούν ή υποστούν σημαντικές...
Το Μουσείο Ακρόπολης είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και σημαντικά μουσεία στον κόσμο, αφιερωμένο στην τέχνη και την ιστορία της Ακρόπολης των Αθηνών. Βρίσκεται στη σκιά του Ιερού Βράχου και στεγάζει χιλιάδες ευρήματα από τις ανασκαφές της περιοχής.
Η έκθεση «Δαίδαλος: Μύθοι της Κρήτης» εγκαινιάστηκε στις 14 Απριλίου 2025 στο Μουσείο του Παλατιού (Palace Museum) στο Πεκίνο, με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας, Λίνας Μενδώνη.
Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, γνωστή για την εξαιρετική διατήρηση των μνημείων της και τον σχεδιασμό της πόλης σύμφωνα με τα πρότυπα του Ιπποδάμειου πολεοδομικού συστήματος.
Οι Έλληνες έτρωγαν μόνο δύο γεύματα την ημέρα:ένα αρκετά ελαφρύ γεύμα γύρω στην αυγή που ονομαζόταν άριστον, το οποίο αποτελούνταν από ελιές, τυρί, μέλι, ψωμί και φρούτα.και το δείπνο, το κυρίως γεύμα, αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.
Ο αμφορέας, ύψους 23,6 εκατοστών και εκτιμώμενης αξίας περίπου 50.000 λιρών, φέρει διακόσμηση με σφίγγες, ένα κριάρι και ένα λιοντάρι.
Μετά το θάνατό του Αλέξανδρου,δόθηκε στο Λυσίμαχο σατραπεία που περιελάμβανε τη Θράκη και τη βορειοδυτική Μικρά Ασία.